per dabelsteen

Af Per Dabelsteen

Det kan godt være, at der samtidig i Kolding blev spillet Europamesterskaber for eliten og at vores unge komet Anders Antonsen overraskende slog verdens nummer to Viktor Axelsen, men spændingen og dramatikken var mindst lige så intens i Frederiksberghallerne, da FKIF havde finaledag i årets klubmesterskaber. Højdepunktet blev — og måske ikke helt uventet — finalen i herresingle mellem vores to bedste spillere i denne kategori, Teis Nielsen og Jacob Yrfelt. Personligt besluttede jeg hurtigt at droppe den direkte tv-transmission fra Kolding og satse på en båndet optagelse for i stedet at følge det bråvallaslag, der udkæmpedes mellem de to.
    Første sæt blev indrømmet noget ensidigt. Teis satte sig fra næsten første bold på Yrfelt, der virkede mærkelig sløv og uinteresseret. Teis spillede velsmurt og sikkert, men fik også lov til det. Yrfelt havde slet ikke fart i sine returneringer. 21/13 blev resultatet i Teis” favør. Af en eller anden grund ses det helst ikke, at der ydes coaching til spillerne under klubmesterskaberne af klubkammerater, men Yrfelts kæreste, der ikke er medlem af FKIF, gik på banen i pausen og må have sagt noget rigtigt, for Yrfelt var temmelig forandret i 2. sæt. Der kom fart i boldene og han begyndte at blive mere aggressiv. Fik held med nogle smash og så gik sættet til ham med hele 21/9.
    Nu forventede alle et spændende 3. sæt. Teis er jo ikke en, der lader sig slå ud af et tabt sæt, og begge gik til makronerne lige fra starten. Det blev til et langt og rigtig velspillet sæt, hvor begge spillere fik vist noget af det bedste af det, de kan på en badmintonbane. Højt tempo, finter, sikkert grundspil og så ind imellem at tage en chance. Teis er jo den mere henholdende, der henter ufatteligt mange bolde, mens Yrfelt er den mere aggressive, der gerne vil afgøre på smash. Hold da op, hvor var det underholdende. Tænk, at vi kan sidde en lørdag eftermiddag i FKIF og se badminton på et så højt niveau.
    Men det skulle blive endnu bedre set fra en publikumsvinkel. De to fulgtes nogenlunde ad gennem sættet og så kom den højdramatiske afslutning. Jeg fik ikke talt det helt nøjagtigt, men både Teis og Yrfelt havde vist hver hele fire matchbolde! Det bølgede frem og tilbage med højlydte udbrud fra alle os på tilskuerstolene. Vi kunne simpelt hen ikke lade være, så spændende var det. På et tidspunkt udbrød min sidemand: “Kunne de ikke bare stoppe nu. De har begge fortjent at vinde”. Men sådan er det jo ikke. Der skal findes en vinder, og det blev så Yrfelt, der sejrede med 28-26 og som derved fik revanche for sidste sæsons KM-nederlag til netop Teis.
    Begge spillere blev velfortjent højlydt klappet fra banen. Kan de begge holde et sådant niveau, så ve deres modstandere i næste sæsons danmarksserie, og jeg vil i hvert fald være fast tilskuer til deres kampe. Ren fornøjelse at se dem i aktion.
    Men der var selvfølgelig andre velspillede og spændende kampe under klubmesterskaberne. Jeg vil dog indskrænke mig til kun at give et par ord til finalerne i mesterrækken senior og A-rækken senior, for det er svært at følge med i flere kampe.
    I mesterrækken kunne damesinglen ikke rigtig leve op til herresinglen. Sara Bohn mødte Charlotte Haurdahl. På forhånd var Sara favorit på baggrund af sine meritter som 1. DS i danmarksserien gennem sæsonen, men Charlotte har slået hende et par gange under træning og har skærpet sit spil på det sidste. Men denne dag var ikke lige hendes. Sara satte sig tungt på Charlotte og fik fremprovokeret en stribe fejl. 21/16, 21/9 blev resultatet til Sara.
    I damedouble i mesterrækken forventede vi en ganske tæt kamp mellem Haurdahl-søstrene og Sara/Gitte. Det blev det ikke helt. 1. sæt blev soldet væk af Sara og Gitte, der røg helt ned i sækken med kun 7 points. I andet sæt kom de lidt mere med. Haurdahlerne var lidt længe om at snøre sækken til, men fortjent nok — efter spillet at dømme — vandt de med 21/18 i 2. sæt og dermed klubmesterskabet.
    I mixdouble i mesterrækken kunne Jens Mogensen og Sara smykke sig med klubmesterskabtitlen efter en pointmæssig tæt kamp mod Anders Køhler og tilbagevendte Hanne Eickhardt, men spillemæssigt synes jeg ikke, at denne finale nåede helt til tops. Der kom for mange “dumme” fejl undervejs. Lidt mere slag i bolledejen kom der trods alt i finalen i herredouble i mesterrækken, hvor Jens Mogensen og Jacob Grelk mødte Anders Køhler og Andreas Gefke. Der var et pænt niveau og en del gode dueller med redninger og skarpe slag. Efter to ganske tætte sæt trak Anders og Andreas så fra i midten af det tredje og afgørende sæt og vandt med 21/12.
    I A-rækken prøvede Anders Jensen at udfordre veteranen Henrik Andersen. Anders er en fighter og har en stærk fysisk. Begge dele tog han i anvendelse, men Henrik brugte sin rutine og fintede slag til at køre ham mør. 21/11, 21/16 lød sejren på til Henrik, der især lukrerede på holdte angrebsclear og maskerede drop. I damesingle var det også ung mod “gammel”. Ungdomsspilleren Mia Selvig gik frisk til sagen og tabte ikke modet, selv om hun måtte afgive 1. sæt til Line Gade med 10/21. Hun blev ved med at mase på og havde især held med at sende Line til baglinjen for derefter at snige et drop over. Line prøvede til gengæld med fysisk at mase sin unge modstander med en stribe hårde smash. Så 2. og 3. sæt blev ganske lige. Mia holdt stand og sejrede med 21/17, 21/16. Har vi her en ny damesingle på vej til vores bedste hold?
    Mixdoublen blev vundet af Anders Busk/Kristina Flodin over Søren Carstens/Jeanette Jensen med 21/11, 21/16. Mere kan jeg faktisk ikke sige om den kamp, for den blev spillet i fredags midt under den almindelige træning. Herredoublen i A-række så jeg til gengæld. Her mødtes Kristoffer Rohrberg og Kim Østergaard overraskelsen Søren Madsen/Thomas Lorentzen. Det blev en ganske spændende kamp med en række gode dueller. Forbavsende, at Kim kunne finde et så højt niveau frem i betragtning af, at han næsten ikke har trænet igennem sæsonen, men også lidt af en overraskelse, at Søren og Thomas kunne nå så langt og så presse modstanderne i finalen. Det må give mod på lidt mere seriøs træning.
        En badmintonmæssigt flot finaledag blev så senere afsluttet med den traditionelle aftenfest, hvorfra det måske lige skal nævnes, at Anders Køhler udover sin HD-titel også blev hædret for sit klubmesterskab i kvartbanesingle.