Nok engang tak til vores fantastiske journalist, Per Dabelsteen, for et spændende referat af den fantastiske kamp mod Vordingborg.

Webmaster

Sejrsglæde
Der var nerver på forud for matchen lørdag eftermiddag i Hal 3 mod Vordingborg i nedrykningsspillet i danmarksserien. Vi skulle bruge seks individuelle sejre i matchen for at at være sikker på at redde endnu en sæson i DS. Og Vordingborg lå i toppen af tabellen. Stor var derfor glæden blandt spillerne på vores 1. hold og de heldigvis mange fremmødte FKIF-medlemmer, da det efter nogle timers intens, spændende og undertiden dramatisk spil stod klart, at vi hev en ganske pæn 8-5 sejr hjem til Frederiksberg. Vi kan holde sommerferie og se frem til en ny sæson med udfordringer for vores bedste spillere.
Det begyndte lidt blandet set med FKIF-briller. Anders Køhler/Camilla Haurdahl var uheldige og tabte første sæt i 1. mix med 19/21, og det kom desværre til at præge resten af kampen, hvor de måtte gå fra banen med 16/21 i tredje sæt. På banen ved siden af var der heldigvis mere opmuntring til hjemmeholdet. Jens Mogensen var i bogstaveligste forstand rigtig i hopla og Linette Steenberg steppede flot op i den lidt uvante rolle som mixspiller. Sikker sejr til FKIF.
I første DS lagde Sara Bohn godt ud og fik sat sig godt på sin unge, 16-årige modstander, der i frustration desværre opførte sig meget dårligt på banen. Et er temperament, det skal man have og det kan bruges i spillet, men at man bevidst provokerer sin modstander ved eksempelvis efter en tabt bold at aflevere bolden nærmest uden for banen og stik modsat af, hvor der skal serves, det er uacceptabelt og utroligt at Vordingborgs ledere ikke greb ind. I en kamp med dommer på ville det helt sikkert have udløst et rødt kort.
Om det fik indflydelse på Saras spil, er svært et sige, men hun tabte anden sæt. I tredje sæt blev spillet meget tæt og i perioder velspillet, men desværre trak Vordingborg det længste strå og fik en 21/19-sejr. Ærgerligt, ærgerligt i betragtning af forløbet. Til gengæld skete der glædelige ting på bane fire, hvor Charlotte Haurdahl var på banen i 2. DS. Det var en forandret Charlotte, vi så. Væk var nerver og usikkert spil, og frem kom en selvsikker og kontant spillende Charlotte, der nok skabte lidt spænding i første sæt og kun vandt med 21/19, men vi tilskuere havde hele en god fornemmelse af, at hun var i førerstolen på vej mod en sejr. Og det kom også med 21/14 i andet sæt.
2-2 før herresinglerne var acceptabelt, omend vi havde håbet på lidt mere. Jacob Yrfelt var i 1. HS oppe imod en ganske solid modstander, der godt kunne give Jacob kamp til stregen, når det drejede sig om tempo og velplacerede slag. De fulgtes pænt ad op gennem første sæt, men i slutningen var det som om, at Jacob fandt et nyt, højere gear og kunne tage første sæt med 21/17. Det gear slap Jacob ikke i andet sæt, hvor der på intet tidspunkt var tvivl om udfaldet. Højt, højt niveau, som det var en fornøjelse at være tilskuer til.
Teis var også tændt i 2. HS, hvor de to første sæt blev vundet og tabt med to gange 16. Teis fik i tredje sæt godt fat i den teknisk dygtige modstander og kørte i flot stil mod sejren med vedholdende, hurtigt spil, men efter et par dumme fejl blev der pludselig spænding og det blev en meget tæt affære. Heldigvis havde Teis mest styr på nerverne og tog sejren med den noget snævre marginal 21/19.
Tredje HS var blottet for spænding. Andreas Gefke er bare vores solide mand, der i holdkampe næsten altid kommer ud på banen med et meget højt niveau og en perfekt tænding. Det kan godt være, at modstanderne prøver alt muligt fancy, men det hele preller af på Gefkes venstrelap. 8 og 11 point var der kun til Vordingborg.
I fjerde HS var Henrik Madsen kommet på hårdt arbejde mod Vordingborgs Jesper Mikla. Det er en teknisk meget dygtig spiller, der til gengæld nok ikke kan prale af at være i den bedste singleform rent fysisk. Det var selvfølgelig noget, Henrik kunne udnytte og i lange periode af kampen halsede Mikla efter, men fik så reddet sig alligevel med fantastiske slag. Den lange tresætter endte desværre med et nederlag til Henrik med de ubærlige cifre 19/21 …
Overordnet set bredte der sig imidlertid en rar stemning i hallen blandt FKIFerne. Vi førte nu matchen med 5-2 og skulle blot have een kamp til for at have reddet endnu en sæson i danmarksserien. Det var op til vores damer at sætte sømmet i. Og det gjorde de heldigvis eftertrykkeligt. Første DD med Sara og Camilla fandt storspillet frem og afviste modstanderne med 17 og 11 points. Stor jubel i hallen. Det lykkedes!
2. DD med Linette og Charlotte ville ikke stå tilbage og satte — efter et lidt mystisk 2. sæt — turbo på i tredje sæt, hvor modstanderne kun fik 7 points. De spillede godt i det afgørende sæt, de to FKIFere. Lad det fortsætte.
Herredoublerne blev en lidt blandet affære. Vi havde fået de nødvendige seks kampe og havde endog fået syv kampe, så koncentrationen og motivationen var nok lidt svær at mobilisere. Det sås nok mest tydeligt i 1. og 2. HD, mens tredje HD med Jens og Henrik så ud til at have glemt, at vi havde vundet. De kæmpede bravt som om deres kamp var den afgørende, så de hev en 23/21, 21/15-sejr hjem.
Vi ses altså igen i næste sæson og lad mig her på faldetrebet komme med et par personlige betragtninger: Det har været en fornøjelse at følge holdet i med- og modgang sæsonen igennem. Altid godt humør og ingen dårlig opførsel over for modstanderne på banen og med spillere, der har udviklet sig gennem hård træning og vilje til forbedring. FKIF kan være stolt af klubbens sportslige flagskib.