FKIF1 vandt bundopgøret mod oprykkerne fra NBK Amager. Fantastisk debut til Kristina Flodin, Sara tilbage til sine ’winning ways’, Buch i gang i herresingle, Lau fortsætter med at imponere og tre i træk til Juhler og Jens. Det er de positive overskrifter.

 

Du kan også nøjes med essensen kogt ind til benet:

Hvor vigtig var den sejr? Vildt vigtig.

Hvor gode var vi? Vi var ok.

Kunne det være blevet til mere? Ja.

SKULLE det være blevet til mere? Det føles lidt sådan.

 

NBK Amager – FKIF1: 6-7

Så kom den i hus! Sæsonens første sejr. Og det var en kamp, vi skulle vinde, hvis vi ville gøre os seriøse forhåbninger om at slutte over NBK Amager.

I øjeblikket er situationen i rækken, at tre hold er hægtet af – os, NBK Amager og Badminton Roskilde. Så den 6. plads er nærmest latterlig vigtig for os – vi skal have så mange point med over i nedrykningsspillet som overhovedet muligt. For hvis I synes at Halloween-monstre er uhyggelige, skulle I bare se nedrykningsspøgelset direkte ind i dens tomme, onde øjenhuler. Føj for den, en spooky karl.

stilling 4 runde

 

Første runde: Damesingle og mix

Sara er blevet en lidt hyppigere gæst til træning, og det kan allerede ses.

Sara i første damesingle mødte en hurtig spiller, der så farlig ud allerede under opvarmningen. Hurtig på fødderne, god med ketsjeren, men man har det med at glemme, at når kampen går i gang, er det som oftest Sara, der bestemmer. Sara spiller et vildt første sæt, og rundbarberer modstanderen med 21-10. Et næsten fejlfrit sæt af Sara, der spiller i højt tempo, med power og skarpe slag.

Andet sæt er op ad bakke det meste af vejen for Sara, der halser efter. Modstanderen har forspringet hele vejen igennem, i hvert fald lige indtil det for alvor gælder. For når Sara er bagud 19-16 i andet sæt, vælger hun at tage 5 på stribe. Lukket og slukket. Sådan, Sara.

I anden damesingle stod det ellers i manuskriptet, at Charlotte Haurdahl skulle have haft sæsonens første sejr i single, men Charlotte måtte desværre melde afbud med en skade. Charlotte kom i stedet ud til kampen, coachede, heppede og bakkede op. Klasse.

I stedet fik Kristina Flodin debut, og det skal vise sig at blive en debut til historiebøgerne. Kristina møder en rutineret spiller, og i starten ser det ud som om, at Kristina, helt forståeligt, er nervøs. Det udmønter sig i en dårlig start for Kristina, der dog kommer flot tilbage i sættet. Hun er helt oppe og snuse, men må se sig slået med 21-18. Og så var Kristina ellers i gang. Hun viser flot moral, godt og disciplineret spil og vinder andet sæt sikkert med 21-12.

Kristina får en fantastisk start på 3. sæt, og kommer hurtigt foran med 6-7 point. Kristina har nogle virkelig gode, skarpe slag fra forhåndshjørnet – alt for skarpe for modstanderen, der ofte ikke engang får ketsjeren på. Kristina formår dygtigt at bygge sine point flot op for så at slutte duellen med et skarpt, ofte maskeret, slag.

Kristina bevarer afstanden gennem hele sættet og vinder med 21-15. Kæmpe stort tillykke til Kristina med debuten og endnu større tillykke med sejren. Så flot! Og en utrolig vigtig sejr.

I første mix var Juhler og Jens på udkig efter tredje sejr i træk, og i starten ser det fint ud. Vi kommer foran 5-0, men så tager NBK Amagers herre ellers fat med et stk. ultragiftig svipserv, der kommer som skudt ud af en kanon. Den må vi simpelthen indstille os på, og det går ud over vores modtagninger. Og så får vi det svært. Jens prøver at sætte tempo, men får meget tilbage i hovedet med samme eller mere fart. Tilsæt lidt uprovokerede fejl og især manglende skarphed på første, anden og tredjebolden, og det var så det sæt. 21-16 til NBK.

Heldigvis havde vi Grelle udenfor. For mens vi var en smule rådvilde, havde Grelle spottet opskriften på sejr – 100%.

I opholdet mellem første og andet sæt, tager han fat i os:

”I skal få styr på servesituationen. STOP med at smashe på herren, det er det, han allerhelst vil have jer til at gøre. Tag farten ud af boldene til pigen, hold den under eller lige over nettet. Jens, brug dine drop – både lige og kryds på pigen. Hun vil også helst stå langt tilbage og have bolde med fart i. Juhler, hold af ved nettet. SPIL med dem og bevar tålmodigheden. Kom så!”

Vi gør, hvad badmintonprofessoren gav os besked på, det virker, og alle andre facetter i vores spil fungerer pludselig også godt. Vi vinder andet sæt med 21-10.

Mellem andet og tredje er Grelle heldigvis mere tilfreds med os, så vi fortsætter med at udføre ordrer i en sådan grad, at NBKs herre ikke bliver smashet på én eneste gang. Vi tiltvinger os angrebet, vi spiller blødt og til mixpunkterne, og pigen bliver droppet ud igen og igen. Juhler holder af ved nettet. Efter at være kommet bagud 3-0, går vi til 13-7 og 19-11 og vinder 21-16. En sikker sejr efter Juhler og Jens-standarder.

Grelles coaching var intet mindre end spot on. Godt set, Dr. Grelle – og fantastisk måde du fik fortalt os opskriften på.

I anden mix får Anders Busk og Gitte en dårlig start på første sæt. Men så tager de ellers fat med virkelig flot spil. Gitte og Anders bestemmer tempoet, de holder presset og vinder mange bold på godt angrebsspil. Gitte og Anders vinder sættet med overbevisende 21-14.

Holdleder Madsen mener, at Gitte og Anders spiller et flot 1½ sæt, men derfra kommer der for mange fejl. Modstanderen får justeret spillet, taktikken, en smule og Gitte og Anders får måske ikke helt identificeret, hvad det gode modtræk er. Fight og indstilling fuldstændig i top, men fra 11-11 i andet sæt, går det desværre ikke vores vej. Det virker især som om, at det er de første tre bolde, der i det lange løb bliver kampafgørende. NBK Amager vinder de to sidste sæt med 21-16, 21-15.

Gitte har overall virkelig heller ikke haft heldet med sig endnu i denne sæson. Hun har været meget tæt på i mixen to gange, og det er forbandet, når man rammer de her stimer med at tabe de tætte kampe. Det sidder nogle gange i baghovedet, når det spidser til. Men kom igen, Gitte og Anders. Der var mange gode elementer i spillet.

Anden runde: Herresingle

I første herresingle var sensationelle Mads Busk anno 2019 blevet afløst af en anden slags Mads Busk. Stadig en fantastisk, sød og dejlig fyr, men ikke lige så god. Slet ikke lige så god.

Mads kom direkte fra USA, hvor han havde besøgt kæresten. Der var jetlag, manglende fjerfornemmelse, træthed og måske et mindset, der ikke helt matchede det, som vi har set fra Mads tidligere i år. Det er nok ikke badminton, Mads har haft på hjernen på sin rejse.

Mads taber med 21-14, 21-15 mod en god spiller, javist, det er de alle i første HS i Danmarksserien, men ikke en bedre spiller end de andre modstandere Mads har mødt – og besejret – i denne sæson.

Men fair nok. Mads er tilbage i træning i denne uge, og alle interesserede kan se, at klubbens bedste herresingle både onsdag og torsdag i denne uge slutter nogle hårde træninger af med fysisk og teknisk træning for at få Mads Busk anno 2019 tilbage asap.

hell be back

I anden herresingle slog Frederik Buch så til.

Og Frederik fornemmer godt selv, at hans kamp er vigtig, der er nerver på fra start.

Det er helt tydeligt, at Frederik ikke havde tænkt sig at give ved dørene. Normalt når Frede har en 60%’er, så går han efter den, hvilket han også skal med sit tekniske, skarpe spil. Men i første sæt mod NBK Amager gør han det ikke.

Der er dueller med 8-9-10 angrebsclear i træk – det ser ud som om, at Frede har besluttet sig for, at det er ok, hvis det gør ondt i dag. Han bevæger sig bedre end vi har set i denne sæson, han udstråler mere overskud, og da han får slået hullet i første sæt og pulsen er kommet op, kommer det spil, vi kender. Flot, seværdigt, skarpt og dybt demoraliserende for modstanderen. Når man så ofte slet ikke får ketsjeren på og også adskillige gange bliver sendt ud efter en stegt korv med brød, kan det godt være svært at bevare optimismen. Frede piller pynten totalt af modstanderen i andet sæt, og vinder kampen med 21-17, 21-9. Kæmpe stort tillykke til Frederik med sæsonens første sejr. Flot spillet!

I tredje herresingle står Grelle for en historie, som vi desværre har set før i denne sæson. Han er så forbandet tæt på, især i første sæt, men igen-igen taber han det vigtige første sæt i ombolde. Det er altså også spørgsmål om held og uheld, når det er så tæt, og Jacob har i den grad ikke haft heldet på sin side i sine singler.

Men Grelle laver også for mange fejl. Mod NBK Amager gjorde han ofte alt rigtigt, og spillede sig frem til virkelig gode chancer for at afgøre boldene. Og så kom fejlene – især ud over sidelinjen.

Jacob var den bedste spiller på banen mod NBK Amager, men han taber kampen med 22-20, 21-17.

Men kom igen, Grelle, du har klart forbedret dig i single siden sæsonstart, og du er så tæt på at finde noget rigtigt godt frem. Lidt mere singletræning krydret med 2 mod 1 øvelser med fokus på sikkerhed og bevægelse virker umiddelbart som doktorens bedste bud på en brugbar eliksir.

I fjerde herresingle imponerer Lau igen. Når man kigger på Lau, er det nemt at blive nervøs for, om han nu også administrerer sine kræfter klogt. Han tager ingen gidsler, når han får noget, der minder om en god chance for at afgøre boldene.

”Hov, en 70%’er! Den hopper jeg op til, brager løs, måske to eller tre gange, rykker med frem, for ned, det skal den fandme.”

Det er seværdigt. Det er mere end det – det er hamrende underholdende. Og mod NBK Amager er det en regulær klassepræstation. Laus smash, og dem slår han nogle stykker af, er sgu imponerende, de bliver braget lige, på kryds, de er hårde, præcise, det er spektakulært.

Lau løser opgaven på meget smuk vis. Uden noget, der bare minder om slinger i valsen. Flot præstation. 21-11, 21-12.

Men synes jeg, at jeg så lungerne lidt på overarbejde undervejs? Jeg plejer – sjovt nok – at være god til at spotte den slags. Jonas, 2 mod 1 af den hårde slags til den mand.

Tredje runde: Damedouble

I første damedouble har Gitte og Juhler det svært. De halser efter i næsten hele kampen, og spillet synes ikke at flyde særligt godt for vores første damedouble. De møder to bevægelige spillere, pigerne fra første mix og første damesingle, og NBK fremtvinger mange fejl fra Juhler og Gitte. NBK Amager vinder kampen 21-12, 21-15.

I anden damedouble løser Kristina og Sara opgaven til perfektion. Kvinden, som Kristina mødte i single, har ikke meget punch i sine slag bagfra, og Kristina og Sara spiller på det. Det virker ofte som om, at de næsten lokker hende til at fyre kanonen, der er ladet med vådt krudt, af. Så piller de den stille og roligt, med en lige opsamling, eller sender hende simpelthen ud på en løbetur til den anden side. Det er hamrende effektivt, og det ser meget disciplineret ud. Oven i den perfekte taktik er Kristina og Sara i forvejen det bedste par på banen, og så kan det næsten ikke ende med andet end en ordentlig en på hatten til NBK Amager. Kristina og Sara vinder med 21-6, 21-13. Klasse!

Fjerde runde: HD

I første herredouble taber Mads og Frede til et par, som de havde slået 8 eller måske endda 9 ud af 10 gange i sidste sæson. Det er min påstand.

Det er mod herren med den giftige svipserv fra mixen, og han får også sendt nogle svip-kanoner afsted i herredouble. Det vinder NBK Amager mange point på i kampen – også for mange.

Det føles som om, at der er for mange, og for lange, udfald i kampene, når Frede og Busk er i aktion i denne sæson. De er fx bagud 14-8 i første sæt, og når man ser hvordan de går på 14-14 som det letteste i verden, er det svært at forstå, hvorfor de ikke kan holde den opskrift kørende. Så kan der selvfølgelig komme udfald undervejs, men for mig at se var Busk og Frede klart det bedste par på banen. De kan simpelthen meget mere end modstanderne.

Hvis nogen synes jeg er hård her, så ok, måske nok. Men jeg har fået ørene i maskinen af Frede og Busk mange gange, så jeg ved, hvordan de KAN spille, og det er, som jeg også tidligere har sagt, absolut på divisionsniveau.

I anden herredouble er Grelle og Anders Busk ude i et første sæt, hvor det er sådan, at den, der nu engang ender med at vinde det, er STORfavorit til at tage andet sæt også. Parrene følges ad til hele 27-27, og begge par har selvfølgelig sætbolde undervejs, men det er NBK Amager, der har flest. Og det er desværre også dem, der lukker og slukker med 29-27. Superærgerligt og igen meget uheldigt, for nøglen til sejren lå i at vinde første sæt. Anders og Grelle er også med næsten hele vejen i andet sæt, men til allersidst stikker NBK Amager af og vinder sættet med 21-17.

Mange gode elementer i Jacob og Anders’ spil, men også lidt for mange dumme fejl, hvor der bliver trykket for hårdt til den på bolde, hvor en smule mere tålmodighed og videre opbygning af pointet synes at være den bedste løsning.

I tredje herredouble møder Lau og Jens et dårligt par, der oveni deres manglende evner også hurtigt beslutter sig for, at det hele kan være lige meget. Men Lau og Jens udfører arbejdet fint og fokuseret. 21-8, 21-9.

7-6 til FKIF1. Uhyre vigtigt i forhold til at opnå den 6. plads, som vi går efter i grundspillet.

Kampens spiller blev med overvældende flertal Kristina Flodin efter hendes smukke debut på førsteholdet. Så fortjent og kæmpe tillykke til Kristina med debut, to flotte sejre og udnævnelsen til kampens spiller.

kristina kampens spiller hoej

Kristina med beviset, som er fra (umiddelbart) før #MeToo-tidsalderen. Og i øvrigt er det hele Marcussens skyld.

Næste kamp bliver vigtig for os. Det er mod BC37 Amager, og det er en af de kampe, som vi ikke ser ud til at have de store chancer for at vinde.

Men det tror jeg, vi gør.

/JM