I lørdags kiggede Nivå-Kokkedal forbi til en Danmarksserie-dyst. Før kampen kunne vi for første gang i sæsonen realistisk tro på en sejr, i og med at den sidste flotte holdkamp mod Drive gav os masser af grund til optimisme. Vi vidste, at Nivå havde fået en god start på grundspillet, men vi vidste også, at de ikke ville være lige så stærke som både Holbæk og Drive. Så hvorfor ikke?
FKIF – Nivå-Kokkedal blev en tæt holdkamp, som Nivå-Kokkedal vandt med 9-4. Det blev til hele 8 tre-sættere og så var der endda en enkelt to-sætter, der blev afgjort med de yderste marginaler. Og med de tætte kampe nogenlunde ligeligt fordelt var det såmænd fortjent nok, at Nivå vandt. Men FKIF går fra sæsonens tredje nederlag ud af tre mulige med hovedet højt. Det er meget enkelt: Vi bliver bedre og bedre, og vi har endnu ikke mødt de hold, som vi skal slå, hvis vi vil gøre os seriøse forhåbninger om at overleve i Danmarksserien. Så alle, der fortvivler (hvis der er nogen), stop straks med det!
Målet er overlevelse og alle de individuelle sejre, vi samler op på vejen, hjælper, når regnskabet skal gøres op til sidst. Skruen i vandet og videre.
 
Første runde: mix og damesingle
 
Første mix med Juhler og Jens blev igen et tæt, intenst drama. Juhler og Jens spillede sammenlagt et sæts penge på noget nær topniveau, heldigvis var topniveauet spredt fra midten af første sæt til midten af andet sæt.
Vi kommer bagud 15-8 i første sæt, og vi har det svært. Vi får faktisk spillet nogle gode dueller, men de har især styr på os i deres defensiv, de er solide.  Og så sker der det, som næsten altid sker på Danmarksserie-niveau – de solide høster frugterne, de andre begynder at lave fejl.
Men især i mix skal der ikke så meget til, før billedet skifter. Én dårlig serv af Nivås herre på 15-8, og lige pludselig er kampen nærmest fuldstændigt vendt på hovedet. Vi spiller virkelig godt, Juhler er helt oppe ved hegnet og supergiftig. Selv de bolde vi taber, spiller vi godt, og de skal virkelig arbejde for deres point. Vi får kontakt ved 18-18. Vi får første sætbold ved 20-19 og angriber, angriber, angriber indtil Nivås pige giver fortabt. Kæmpe boost at komme fra 8-15 og så lige pludselig sætte vores bedste spil sammen.
Og vi fortsætter. Jens’ svipserver har de slet ikke styr på, Juhler ejer nettet, Jens’ maskerede drop sidder der, vi spiller angreb, angreb, angreb, og vi kommer foran 13-7. Og så skifter kampen igen. Især Nivås pige får spillet nogle flotte bolde, hun læser Jens’ maskerede drop, står simpelthen helt oppe ved nettet og tapper den ned. Momentum totalt skiftet. Støn!
Nu får de kontakt ved 18-18. På den igen! På den ene side vildt sjovt, på den anden side alt for hårdt for nervesystemet. De kommer foran 19-18, før Juhler med en vild solopræstation sørger for kontakt igen: Nivås herre server en kort serv til Juhler, der frækt spiller den fladt mod hans forhånd, hun får en giftig presbold lige tilbage i hovedet, men hvad gør det, når hun står klar med ketsjeren bare centimeter fra nettet? Bum! De får ikke engang ketsjeren på.
Vi får første matchbold ved 20-19, men Juhler server i nettet. Og så står vi der igen med hjertet i halsen, en puls, der bare hamrer afsted og udsigten til et 3. sæt efter 40 minutters angrebsbadminton er ikke ligefrem en tanke, som især Jens er stor fan af. De får sætbold på 21-20 og midtvejs i den hurtige, hektiske, nervøse duel får Nivås pige fuldstændigt snydt Jens, der laver en sprællemand for at redde den. Mere hurtigt spil, og på en eller anden måde lykkes det os at vinde bolden. 21-21, Jens server til pigen, der skubber den højt mod Jens’ baghånd. Baghåndssmash ned ad linjen, ren vinder. 22-21, anden matchbold til os. Jens svipper til herren, der smasher, Jens presser tilbage, Nivå presser igen, Jens i defensiv, Nivås herre smasher igen, Jens samler kort op, Nivås pige lægger den lige, en presset Jens krydser og Nivås pige sender den i nettet. Sejr! Hvilken følelse! Vi er intet mindre end lykkelige over, at vi nu har vundet to kampe, som vi lige så godt kunne have tabt, de her tætte sejre er så selvforstærkende. Vi tager så meget med os fra den her kamp.
 
Gitte og Lau, der debuterede på førsteholdet, i anden mix leverede et lige så crazy drama. Gitte og Lau spillede et fuldstændigt fantastisk første sæt. Lau er en vildmand, der bare hamrer løs, og Gitte kom ind og afgjorde det ene point efter det andet. Laus hurtighed og heftige, vedholdende angreb var tydeligvis noget, som parret fra Nivå slet ikke kunne håndtere. Og Gitte supplerede Lau eminent. Gitte og Lau er i førersædet i første sæt, de arbejder stenhårdt og Lau sætter et ekstremt højt tempo. Og nøj, han får sendt nogle smash afsted – 4-5-6-7 i træk. Fra side til side. FKIF vinder første sæt med 21-18, et utroligt flot sæt af Gitte og Lau.
Og det bliver bare endnu bedre i andet sæt. Gitte og Lau spiller som et par, der kender hinanden ud og ind. Lau angriber – og arbejder – som en gal mand. Gitte og Lau intet mindre end storspiller, og de kommer foran 10-2. Lukket og slukket og sejr til FKIF, right?
Nej.
Vi har set det så mange gange før. Intensiteten går et par procenter ned. Måske Gitte og Lau ubevidst begynder at lede efter små genveje. Fokus falder en lillebitte smule og når man så ser modstanderen score 3-4 point i træk, er det pludseligt svært at komme tilbage til topniveauet. Man vil så gerne, men usikkerhed, nervøsitet, frustrationer og selve ønsket om at gøre det godt kan nogle gange komme i vejen. Momentum i mixdouble er sgu en disciplin i sig selv.
Nivå får ædt sig ind, og det ender med en gyserafslutning, som desværre går Nivås vej. 21-19. Nedtur af dimensioner.
Og så var der udsolgt hos Gitte og Lau. Måske især mentalt. FKIF taber 3. sæt 21-12, og Lau er efterfølgende ikke i stand til at sætte to ord sammen. Skuffelse dækker det slet ikke.
 
Videre til Sara i første damesingle og endnu en tresætter. Sara har det svært i første sæt, der er altså kvalitet i det, som pigen fra Nivå kommer med. Et ret ensidigt sæt ender med sejr til Nivå med 21-13. Men Sara giver aldrig op. Hun kører på, og hvis modstanderen lige havde nået at tænke, at den her bare skulle køres hjem, så har hun nu lært noget. Når du spiller mod Sara og er ovenpå, skal du – for din egen skyld – have fuld fokus hele vejen igennem, ellers kommer hun efter dig! Og lige pludselig kan du ikke få gang i dit spil igen. Sara kommer dybt imponerende igen i andet sæt. Lange dueller, flot længde på boldene, god bevægelse og modstanderen med en mimik, som signalerer:
”Hvad fanden er nu det her for noget?”
Sara vinder 21-18, og det er altså virkelig flot mod en rigtig god spiller.
Desværre bliver 3. sæt lidt op ad bakke for Sara. Og det er måske lige præcis her, at det kommer lidt til udtryk, at Sara er bagud på træningstimer, for en Sara i absolut topform havde måske – når kampforløbet nu var som det var – taget den her. Nivå vinder 3. sæt med 21-15. Flot præstation, Sara.
 
Og sidste kamp i første runde var Charlotte i anden damesingle. Charlotte leder fortsat efter sin første sejr i damesinglen, og hun har været uheldig med ikke at finde den endnu – også selvom hun ikke har mødt andet end gode modstandere.
Og det gjorde hun igen mod Nivå – mødte en god spiller. Og igen leverer Charlotte en flot kamp, der går i tre sæt. Charlotte spiller i et højere tempo end hun måske nogensinde har gjort. Når hun spiller bedst, er hendes clear konstant helt nede og bide i baglinjen, og modstanderen kommer altså på arbejde mod Charlotte. Charlottes cut fra det dybe forhåndshjørne er et smukt og effektivt slag, det ville gerne se endnu mere af. Men igen-igen taber Charlotte en hård tresætter, og igen er hun desværre et godt stykke fra i tredje og afgørende sæt. Charlotte føler selv, at hun mangler at få singletrænings-timer ind i benene, og Jonas lytter, så Charlotte: Kør på, og så kommer det. Du spiller GODT! Og du har altså KUN mødt gode modstandere indtil nu. Cifrene blev 13-21, 21-17, 10-21.
Efter kampen blev det fremhævet, at det er virkelig stærkt af både Charlotte og Sara at komme igen i andet sæt. At de på den måde kæmper deres chance og kører på.
 
Anden runde: Herresingle
 
For tredje gang i træk starter vi bagfra, og mon ikke det betyder, at der igen skete vilde ting i Mads Busks første herresingle? Jo. Selvfølgelig.
Alex, der også debuterede på førsteholdet, mødte i 4. hs en slags klon af ham selv. En hurtig spiller, der arbejdede hårdt. Desværre for FKIF var Alex’ modstander lidt hurtigere og en del mere sikker i sit spil. Der var sandt for dyden ikke mange nemme point til Alex. Til gengæld havde Alex meget flottere hår end sin badminton-klon. Alex taber med 21-16, 21-13.
 
I 3. hs fik Grelle det svært mod en god modstander fra Nivå. Endnu en modstander, der ikke gav ved dørene. Grelle skulle arbejde hårdt bare for at komme frem til gode chancer i duellerne. Nivå vinder kampen med 21-12, 21-16.
 
I 2. hs var Frederik Buch langt fra topformen. Vi har endnu ikke set Fredes bedste spil i en herresingle i denne sæson, og det er der mange grunde til. I to ud af sæsonens tre kampe kommer Frede direkte fra sygdom, og der kan også være et issue med selvtilliden. Fredes spil er højt anlagt, og han har brug for at tro på sig selv for at spille sit bedste spil. I sidste sæson så vi Frederik med et killer-instinkt, som vi ikke rigtigt syntes at have oplevet før. Det vil vi gerne se igen. Men Frederik træner godt, og der er slet ingen tvivl om, at han finder vejen. Det er så lidt, der skal til, før han lige pludselig har den følelse af, at han kan vinde i 2. hs i Danmarksserien. Frede taber med 21-15, 21-12.
 
I 1. hs tilføjede Mads Busk endnu et kapitel i historien om sin sensationelle udvikling. For tredje gang i træk mødte Mads en spiller, der lige så godt kunne slå sine folder i divisionerne og for tredje gang i træk gik kampen i tre sæt. Så skal vi ikke lige gemme resultatet til sidst?
I første sæt har Mads det svært. Han spiller mod en teknisk dygtig spiller, der bevæger sig godt, er hurtig og spiller i højt tempo. Oven i det er Mads’ modstander utroligt irriterende at spille mod, for efter stort set hver eneste duel er han måske 30-45 sekunder om at gøre sig klar til næste bold. Det er meget muligt, at Nivås første herresingle har det fint med nærmest at gå ind i sig selv mellem hver eneste duel, og det er selvfølgelig rigtigt smart af ham, men det så ud til at gå en lille smule ud over Mads’ koncentration. Og i så fald er det jo ekstra smart af Nivå-spilleren. Den slags observationer kan vi godt tænke en smule over, for vi er selv i gang med en sæson, hvor vi har brug for alt den edge, vi kan finde.
Mads halser efter i første sæt og taber 21-16. Den her gang ser det svært ud for Mads. Oh well, vi må sgu også tage med, at han ikke kan lave mirakler hver gang.
Og det gør vi så – tager det med. For det er ikke længere mirakler, det er Mads Busk anno 2019.
Mads spiller klogere end nogensinde. Han spiller i et højere tempo. Han spiller med våben, som han har ikke haft – eller i hvert fald brugt – før. Han spiller med frækhed. Og han spiller med kærlighed til badminton. Læg det hele sammen og du har resultatet: Mads spiller GODT! Og han er svær at besejre!
Mads kører bare på i andet sæt, og tempoet, især tempoet, begynder stille og roligt at mærke Nivå-spilleren. Og når man bliver mærket af tempoet, bliver det åh så meget sværere at få sin fine teknik til at samarbejde. Mads vinder flot andet sæt med 21-16.
I tredje sæt er det Mads, der bestemmer tempoet. Og Nivå-spillerens pauser mellem hver duel er ikke længere ’gå-ind-i-sig-selv-pauser’, det er tiltrængte pauser fra en hurtigt og frækt spillende FKIF-spiller, der ikke selv spiller sin bedste kamp i sæsonen. Fx har Mads problemer i sin dybe båghånd – problemer, som han ikke havde mod hverken Holbæk eller Drive. Det slag sidder der simpelthen ikke mod Nivå. Men hvor mange af os andre ville gå rundt og blive irriterede over det, så gør Mads noget andet – han finder andre løsninger. Og en af de løsninger, som Mads brugte meget i tredje sæt, var maskerede, og knivskarpe, hold på nettet. Når Nivåspilleren rullede et smukt netdrop til Mads, var Mads flere gange fræk som en slagterhund og lagde an til et højt løft, der lige fik trukket Nivåspilleren en halv meter tilbage. Men løftet kom aldrig, det gjorde i stedet et smukt og skarpt hold. Det slag gjorde ondt på Nivå-spilleren. Ondt i benene, lungerne og mentalt.
Mads kommer foran 17-14 og 18-15 og i den her periode af kampen er Mads ikke uheldig. Der et par bolde, der lige akkurat går Mads’ vej, men Mads er, som jeg i øvrigt påstod allerede efter Holbæk-kampen, en killer i denne sæson. Det viser han også på 18-15: Endnu en fræk svipserv med smuk længde, Nivåspilleren sender en kvalificeret angrebsclear afsted mod Mads’ forhånd, men Mads har som minimum semi-læst det slag og springer simpelthen op til den, tager AL fart ud af bolden og leverer et hurtigt og giftigt drop, der lander et godt stykke før servelinjen. Modstanderen får ikke engang ketsjeren på den. Meget smukt. 19-15, men så to point i streg til Nivå og ubehageligt med spænding igen. Og så heldet! Det held, som var ham fuldstændig frarøvet i kampen mod Holbæk. Dejligt at se, at den universelle vægtskål ikke har glemt at betale El Buskos tilbage. Nivå-spilleren spiller en virkelig flot duel. Han angriber, Mads er presset, han snyder Mads, der må lave en sprællemand in mid-air for at redde den, og nu kommer så den oplagte 99%’er til Nivåspilleren, der med sikkerhed nu bringer sig på 18-19. Bang! Lige midt i nettet. 20-17 til Mads i stedet for 18-19. Sweet!
Mads lukker og slukker på første matchbold, killeren igen, og endnu engang kæmpe tillykke til Mads.
F***ing bravo!
 
Tredje runde: Damedouble
 
Første damedouble med Juhler og Charlotte har det svært i første sæt, selv om de egentlig spiller et rigtigt godt sæt. Deres modstandere virker utroligt solide, det ser ualmindeligt svært ud. FKIF taber 21-15, men i andet sæt løfter FKIF-parret sig og spiller deres måske bedste sæt sammen nogensinde. Camilla og Charlotte bevæger sig godt for hinanden, Charlotte leverer tryk og overraskelser fra bagbanen, Juhler er god til at komme ind i boldene og Camillas og Charlottes defensiv fungerer flot. Et utroligt flot sæt ender med 21-15 til FKIF. Desværre bliver 3. sæt op ad bakke for Camilla og Charlotte, der taber med 21-14. Hvis Charlotte og Camilla kan finde det spil frem fra andet sæt og fastholde det lidt længere, så er der sejre på vej. Det var virkelig flot.
 
Anden damedouble med Sara og Gitte taber klart i første sæt. De så ikke ud til at have en chance mod endnu et godt par, så hvordan Sara og Gitte lykkedes med at komme tilbage og vinde andet sæt med 21-19 er bare helt vildt. Imponerende. Desværre var det nok det sidste gas i ballonen fra især Gittes side, og forståeligt efter en hård og intens mix. Tredje sæt slutter 21-12 til Nivå.
 
Sidste runde: Herredouble
 
Mads og Frederik taber første herredouble i to tætte sæt med 21-18, 21-18, og de var hele tiden lige de her par point bagud. Mads og Frede spiller utroligt flot herredouble, når det spiller for dem, men personligt synes jeg ikke, at jeg har set dem ramme helt samme niveau, som de havde i perioder i sidste sæson. Her taler jeg også til træning, hvor Gregers og jeg selv blev kørt godt over. Mads og Frede har nu spillet 3 første herredoubler, og de har været enten MEGET tæt på eller i det mindste oppe at snuse i alle kampene og det er sådan set meget flot, når man tænker på, at de spillede 3. herredouble næsten hele sidste sæson. Men indtil videre mangler det allersidste for at vinde.
 
I anden herredouble skulle Grelle og Alex på en uhyre svær opgave. Og Alex og Grelle får én på hatten i første sæt, som de taber med 21-10. Efter første sæt stopper Nivås træner med at coache Nivå-parret, fordi han kan se, at det her bliver en klar sejr. Der er ikke mere brug for ham her. Eller hvad?
Grelle og Alex kommunikerer efter første sæt, og de ændrer nogle ting. Slut med vildmand. Slut med foræringer. Nu skal der eddermame arbejdes, der skal spilles sikkert, Grelle skal søge mulighederne på forbanen, både Alex og Grelle skal lade være med at oversatse på hårde smash fra bagbanen og i stedet tage det mere stille og roligt og søge sikkerhed og kvalitet frem for tjubang. Og måske især søge kontra-mulighederne.
På fuldstændig forbløffende vis får Grelle og Alex vendt billedet af kampen. De holder deres gameplan og modstanderne begynder at mærke frustrationerne, som helt sikkert også skyldes overraskelse over lige pludselig at stå over for et helt andet par. Det er en jævnbyrdig forestilling frem til 16-16. Det er ikke lige kønt det hele, men Alex og Grelle slås som gale og vinder en hel del grimme point. Og til sidst i andet sæt blev der pludselig delt håndmadder ud på nettet. Især Grelle er giftig som en sort mamba, og 21-16 til FKIF. Hvabehar?
I tredje sæt ser det ud som om, at Nivå er tilbage på sporet. Grelle og Alex halser efter hele sættet og Nivå får bragt sig foran 17-13. Men så finder Alex og Grelle igen noget frem. Gode server, godt spil ved nettet, fight, vilje og det held, der skal til i de tætte kampe og 21-19 i 3. og afgørende til Alex og Grelle. Utroligt flot! Kæmpe tillykke til Grelle med første sejr i sæsonen og kæmpe tillykke til Alex med en smuk, smuk sejr i debuten. Sejren er simpelthen et udtryk for godt samarbejde, god kommunikation, hård fight og viljen til at vinde. Dybt imponerende.
 
I tredje herredouble bliver Lau og Jens blæst ud af banen i første sæt. Vores eget spil sidder der ikke helt, men modstanderne virker også virkelig til at være svære at have med at gøre. Vi er underlegne i defensiven, i offensiven, på serv og returneringer. Altså: Det hele. Vi taber 21-12.
Vi går til andet sæt med en lettere desperat følelse. Og vi taler sammen. Vi laver nogle faktisk meget enkle aftaler om at slås med alt, hvad vi har. Om at lade være med at forære dem noget som helst. Og så laver vi en aftale om at få en god start på andet sæt – som om det er noget, man bare kan aftale sig frem til.
Men det får vi – en fantastisk start på andet sæt. Så det kan være, at vi næste gang skal aftale at vinde klart i to sæt.
Og vi har brug for den gode start. Vi spiller bedre, og modstanderne er ikke længere helt så solide. Men først og fremmest slås vi. Og sørger for, at modstanderne skal arbejde hårdt for deres point. Det fører os frem til 19-14. Og så – selvfølgelig – skifter momentum. De kommer på 18-19 og vælger så at fejre deres flotte comeback med en servefejl. Tak for det! Vi lukker på første sætbold.
Vi aftaler ikke så meget andet end at fortsætte fight, koncentration, fuld fokus på hvert eneste point i 3. sæt, og hvad der så lige sker, ved vi stadigvæk ikke. Vi spiller et drømmesæt. Lau hamrer 7-8-9 gange i træk, Jens’ maskerede drop sidder der hver gang, vi får lavet mirakler i defensiven. Vi kører dem fuldstændigt over og vinder med 21-12 efter at have ført stort hele vejen igennem.
Kæmpe forløsning og det der fight og fokus, det kan sgu noget.
Kæmpe tillykke Lau med en meget smuk debut og en sejr i herredoublen. En sejr, der så fuldstændig usandsynlig ud efter første sæt.
 
Kampens spiller blev fuldt fortjent Lau.
 
lau lille
 
Og vi glæder os allerede til næste holdkamp. Med de indsatser vi leverer, kommer vi til at overleve i Danmarksserien, men det kræver så også, at vi bliver ved med at bygge på.
 
Vi tror på det!
 
/JM