Opløftende elementer i nyt nederlag
2. runde i Danmarksserien:


jens mogensen
Af Jens Mogensen

Lørdag eftermiddag kom Drive 2 forbi vores lavloftede hal 3-hule, og de kom for at vinde endnu en 13-0 sejr ligesom de gjorde i første runde. Det skulle de ikke få lov til.
FKIF1 spillede en flot holdkamp, og indsatsen lover godt for de mange kommende udfordringer i en sæson, hvor missionen er at bevare livet i Danmarksserien.
Første runde: Damesingle og mix
Selvom en pige fra Drive hjælpeløst stod og blomstrede i en forkert hal på Frederiksberg, og der derfor skulle byttes lidt om på rækkefølgen, holder vi os til første runde, som vi kender den. Og så kan vi i øvrigt anbefale et nyt stykke teknologi, en såkaldt smartphone, til pigen fra Drive. Det er kort fortalt et lille apparat, der er en tlf, men som også kan vise dig vejen til den rigtige hal, du skal bare gøre, hvad den beordrer. Og man kan også spille Vrede Fugle på den.
Første mix blev en dramatisk affære, der varede en times tid. Camilla og Jens halsede efter i første sæt, vi kom hurtigt bagud med 3-4-5 point, og den afstand formåede det unge par fra Drive at bevare sættet ud. 21-17.
Camilla og Jens’ kommunikation på banen er god, det var den allerede i første runde. Vi aftaler serv fra gang til gang, og vi er enige om, hvad der skal ske inde på banen. Og efter første sæt ændrede vi nogle ting. Pigen fra Drive var hurtig, selv hvis hun blev trukket til den forkerte side, fik hun hurtigt skiftet retning og angreb bolden. Vores løsning var at holde bolden under nethøjde, hele tiden. Altså all out attack i resten af kampen. Ikke forstået på den måde, at nu skulle der bare (over)satses i resten af kampen, men vi skulle holde bolden under nethøjde, det var vores eneste chance. Camilla skulle endnu længere frem og Jens skulle pakke alle trukne slag langt væk, de duede ikke mod hende her.
Vi får en fantastisk start på andet sæt, kommer foran 10-5, men ligesom mod Holbæk mister vi momentum før ophold. Vi kommer foran 11-10, og vi følges ad til 14-14. Jens får sat nogle gode server, vi rammer en stime på det helt rigtige tidspunkt, og vi tager andet sæt med 21-16.
Og vi fortsætter stimen ind i 3. sæt. Vi går til ophold på 11-4. Vi kommer foran 13-5, og så lidt modgang, som vi ikke håndterer godt. Det skal vi helt klart arbejde på. 14-8 bliver til 14-11, og nu begynder nervøsiteten at skygge for opskriften. Resten af kampen er en krampagtig omgang. Vi kommer foran 19-18, men det er parret fra Drive, der får første matchbold ved 20-19, og den er vi heldige med, at de ikke fik udnyttet. I en presset situation slår Jens et dårligt ramt, alt for højt, smash, men det dårlige slag synes heldigvis at overraske pigen, der sender sin halve opsamling/halve kontraslag ud af banen. De sidste to bolde er forsvundet i tågerne for både Camilla og Jens. Jens får sendt to gode server afsted og spillet er nervøst, hurtigt, hektisk, insisterende på at holde bolden nedad. Det eneste, vi tydeligt husker, er, at de sender den sidste bold ud over sidelinjen, og sådan en skævert kan se noget så smuk ud, når man står på den anden side af nettet med hjertet i halsen og en puls i det mørkerøde felt. Kæmpe forløsning. Den havde gjort ualmindeligt ondt at tabe, og det er bare så skønt at komme på tavlen mod et rigtigt godt par. Og FKIFs første individuelle sejr i 19/20-sæsonen.
I anden mix får Gitte og Onkel en ordentlig en på hatten i første sæt, men er flot med i andet sæt, hvor mulighederne pludselig er der for at ryste modstanderne ved at tage sættet. Desværre bliver det ved lige ved og næsten, og Gitte og Onkel må nøjes med 18 point i det tætte sæt.
I første damesingle viser Sara klassen. Sara satte sig simpelthen på kampen og med klogt, tålmodigt, insisterende spil sørgede hun for, at modstanderen aldrig fik gang i sit eget spil. Det var en næsten kynisk forestilling af Sara, og det er dybt imponerende, at hun kan gøre det, for Sara er – helt forståeligt – bagud på træningstimer. Saras modstander var topfrustreret og Saras kværnende spil virkede ganske enkelt til at komme ind under huden på en ellers absolut dygtig singlepige. Sara vinder kampen med 21-15, 21-13, og det stinker bare af klasse. Kæmpe tillykke til Sara, ville ønske at det havde muligt at nyde hele kampen. Utrolig præstation bare sådan at tage pynten af Drive 2s første damesingle. Så sejt med første sejr til Sara i sæsonen.
I anden damesingle var en velspillende Charlotte Haurdahl lige ved at gøre Sara kunsten efter. Charlotte er uheldig med at tabe første sæt med 21-18, og det sæt blev nok kampafgørende. Sættet var endnu tættere end de 21-18 umiddelbart lyder til, og det var marginalerne, der ikke var med Charlotte i et flot spillet første sæt. Endnu mere imponerende er det så, at Charlotte rejser sig efter første sæt, og vinder andet sæt sikkert med 21-13.
Desværre kom Charlotte skidt ud til 3. sæt, som hun taber med 21-13. Et af den slags sæt, hvor man får spillet et par dårlige bolde, er lidt uheldig med nogle andre og pludselig er man kommet for langt bagud. Virkelig ærgerligt, men Charlotte viser gode takter i anden damesingle og den første sejr venter med sikkerhed lige om hjørnet. Flot præstation, Charlotte. Det sidste er lige på trapperne.
Anden runde: HS
Vi starter nedefra:
Grelle spiller et forrygende første sæt mod endnu en god 4. hs. Det har ikke været i herresinglerne, at vi indtil nu har set svage punkter mod vores to foreløbige modstandere, det er helt sikkert. Grelle har i første sæt stor succes med kontraslag, og skarpe stik/drop fra bagbanen. Det ser overbevisende ud, og Grelle kommer foran 20-16. Og så stoppede festen desværre. Modstanderen får, utroligt ærgerligt, stjålet første sæt med 22-20, og det så ud som om, at de missede sætbolde og sættets historie i det hele taget gik Grelle på i andet sæt. Forståeligt nok, men superærgerligt. Grelle taber andet sæt med 21-9, men det kunne godt have set helt anderledes ud, hvis han bare havde fået lukket første sæt. Gode takter. Kom igen.
I 3. hs spillede Cook sit måske bedste sæt i en holdkamp nogensinde. Cook spillede disciplineret, tålmodigt, i et højt tempo med flot længde på sine slag. Og han arbejdede stenhårdt. Cook vinder første sæt med imponerende 21-14 efter et noget nær perfekt sæt. Så Erik kan være med, men efter første sæt mærker han også forskellen på 3. hs i Danmarksserien og så første, anden eller måske 3. hs i Københavnsserien. For Erik er træt. Han kender opskriften, han ved, hvad han skal gøre, men benene vil ikke det samme som i første sæt, og så begynder hovedet at søge efter genveje. De var der ikke. Erik taber andet sæt 21-9, og personligt ville jeg råde Erik til fremover at være mere kynisk i en lignende situation: Smid sættet tidligere. Tænk på 3. sæt. Pyt med at det ser grimt ud bare at smide det uden at skjule din hensigt. Det kan endda sætte tanker i gang hos modstanderen.
Erik kæmpede forbilledligt i 3. sæt, men tempoet gjorde forskellen. Cooks ben var ikke lige så hurtige som de var i første sæt, og det var det – kun det – der til sidst gjorde forskellen. Cook taber 3. sæt med 21-12, men alligevel en lykønskning til Cook fra hele holdet herfra. Det første sæt var virkelig flot, hvis du kan lægge 10-15-20 minutters højt tempo på i løbet af en måned eller to, så kommer du til at vinde kampe som 3. hs.
I anden herresingle var Frederik Buch ikke på toppen. En forkølelse i ugens løb gjorde, at Frederik havde svært ved at få nok luft ind, og endnu engang må man så også bare sige, at han løb ind i en virkelig god modstander. Frede taber med 21-13, 21-16.
Og så til første herresingle, hvor Mads Busk igen-igen STOR-imponerede. Og denne gang vandt han. Mads kommer lige fra et nederlag, der burde sidde i ham endnu.
Og han taber et tæt første sæt med 21-19. Så helt ærligt, det er sgu da næsten ikke til at bære. Heldigvis tænker unge Busk ikke sådan, han kører bare på. Med positivt mindset, og han elsker at spille badminton. Og hvor er det vildt, som han har rykket sig.
Mads tager andet sæt med 21-18. Han var bagud 18-16 og nederlagets grimme ansigt var begyndt at kigge frem, men Mads svarer igen ved at skrue voldsomt op for tempoet. Han spiller så hurtigt, som han kan, holder alle bolde nedad. Og vinder alle bolde.
I tredje sæt skifter Mads tilbage til tålmodigt, disciplineret spil og vinder 21-16. Kæmpe tillykke til Mads, hvilken præstation at vinde sin første 1. herresingle i Danmarksserien efter det utroligt ærgerlige og uheldige nederlag mod Holbæk. Det er faktisk svært at finde ord, det er virkelig flot, Mads.
Doublerne
Vi taber begge damedoubler klart i to sæt. De var gode, der er ikke så meget mere at sige.
I første hd taber Buch og Busk med forbandede 22-20 i tredje sæt. Så ærgerligt, at de ikke tog sæsonens første sejr i 1. hd., men den lurer lige om hjørnet. Mads og Frede spillede i nogle momenter på divisionsniveau i første sæt. Det var edderbankemig smuk herredouble.
Meeen, det niveau er svært at holde, og det handler mere end noget andet om, at de ikke er vant til at blive udfordret på det niveau og spille kampe i det tempo. Andet sæt blev tabt efter alt for mange fejl, og tredje sæt blev så en gyser, hvor det allersidste lige manglede. Surt.
Onkel og Grelle var godt med i anden herredouble, spillet på banen så meget jævnbyrdigt ud, men det var altså parret fra Drive, der var mest effektive. Grelle og Onkel taber med 21-15, 21-13, og det lyder jo som et klart nederlag, og det var det vel også. Det underlige er, at det virkede ikke sådan, når man så på spillet, det virkede umiddelbart ret tæt.
I 3. hd var Jens mærket af mixen, han kom dårligt i gang i første sæt, defensiven sad der ikke helt, men det blev bedre som sættet skred frem. Cook og Jens taber første sæt 21-16 og kom så rigtigt godt med i andet sæt, hvor de fører 19-17, men desværre bliver for nervøse, håbefulde i deres spil og taber 21-19. Cook servede som en drøm, og spillede overall en virkelig flot herredouble.
3-10 og 100% godkendt. Flot indsats, FKIF.
Der er ikke nogen jantelov på vores hold, og Mads Busk genvandt overbevisende fidusen. Vi vil gerne gi' dig den hele sæsonen, hvis du holder niveauet, Mads. Du kan skrive historie i fidusbamsewins på en enkelt sæson, så gå bare efter den!
To gode hold er forbi os, og følelsen er, at det lysner i horisonten.
/JM