Førsteholdets sæson – set indefra

En begivenhedsrig og dramatisk sæson er forbi for FKIF 1, der slår sine folder i Danmarksserien. Overraskelser, fight, øretæver uddelt, en enkelt tildelt, nye spillere, store højdepunkter, comebacks og fortættede dramaer i stakkevis. Her er førsteholdets sæson 2018/2019 set indefra. 

Snakken startede allerede til sommertræningen. Hvordan skulle det gå i år? Hvordan stod vi? Vi kom fra en hæderlig sæson, hvor vi havde nået oprykningsspillet uden dog på nogen måde at være tæt på at tage næste skridt. Sådan lidt det niveau, vi efterhånden er blevet vant til. 

Teis og Yrfelt væk, et stort tab på herresinglesiden, men, som de to herrer formentlig nok også selv gerne vil indrømme, gav deres afgang ikke grund til samme grad af bekymring i forhold til herredouble. 

Omvendt en spillende træner, der efter alt at dømme ville være dominerende i herresingle og også en forstærkelse i herredoublerne. 

På kvindesiden syntes de fleste at være enige om, at ’hvis vi bare kunne få en enkelt god’…

Måske nogen lyttede. I hvert fald dukkede 17-årige Mie He Larsen op i hallen til en helt almindelig sommertræning. Hendes spil fik hurtigt gang i udvekslinger af blikke blandt spillerne. Og da hun var gået, gik snakken i gang: 

”Hun er GOD! Hvem er hun? Hvor spiller hun? Kan vi få hende?”

Det kunne vi. Og tak for det. Mie har været suverænt godt spillende hele sæsonen. 9 ud af 10 vundne mixer i sæsonen samt en pæn statistik i damedouble er det, som Mie har leveret i sæsonens løb. Kæmpe gevinst for holdet og for træningen. Og hun bliver kun bedre. 

I gang med grundspillet

Første udfordring var Karlslunde 2 på hjemmebane, og en hel række tætte kampe gik vores vej. To virkelig flotte sejre i damedouble, en gyser af rang i 1. mix. Og de tætte kampe var nødvendige at få hjem, for i herresinglerne samt herredoublerne var der ingen slinger i valsen. Det sluttede med en sejr på 9-4. God start. Gode takter. 

Næste runde var uden Gregers. Og på udebane i Vordingborg og det, der skulle vise sig at blive sæsonens første store drama. Første runde slutter 3-1 til Vordingborg. I gang med herresinglerne, som vi ved bliver svære. Men vi har forhåbninger til både damedoubler og herredoublerne. Mads Busk spiller første herresingle mod Danmarksseriens bedste eller næstbedste (det svar havde stået klarere, hvis Gregers havde været med i kampen) herresingle og Mads spiller en flot kamp. Ciffermæssigt taber han ret så klart, men duellerne er flotte og tempoet er højt, og derfor har Mads’ ansigt også samme farve som en bagt tomat efter kampen. Gefke i anden herresingle er oppe at snuse, men hus forbi. Og så til første del af dramaet i Vordingborg. Frederik Buch er vores 3. herresingle, og han spiller helt forrygende mod en god modstander. Modstanderen æder sig langsomt tilbage første sæt, men det er ’Frede’, der har første sætbold. En vild duel slutter med et af sæsonens flotteste slag. Frederik tordner en smash ned ad linjen. Den havde fortjent at blive udødeliggjort på video. Sådan, Frede!

png buchs smash”Out!”

Frederik stopper sin gang ud mod håndklæde og vandflasken. 

”Hvad siger du?”

”Out!”

Der skal noget til at gøre Frederik vred. Og han var meget vred. Men stadig for pæn, for ordentlig, til at give tilbage med samme mønt. Så Frederik taber med 24-22, 21-19, og den kamp har ærgret ham hele sæsonen. 

Men dramaet var ikke slut i Vordingborg. Andreas Gefke og Jens Mogensen spillede første herredouble, og her var det i første sæt ved at stikke af. Bagud med 17-18 servede Vordingborg til Jens, der ikke kiggede op, lod bolden dumpe ned uden at røre sig, og afleverede den tilbage. Den gestus kvitterede Vordingborg-spilleren med at stille sig klar til at serve som stod den 18-18. 

”Jeg var ikke klar. Du ved godt, jeg ikke var klar.”

png IMG 3490”Du så klar ud.”

”Synes du det? Så må vi hellere bruge REGLERNE som hjælp. Stil dig tilbage på dit felt. Det ulige felt.”

Manden brummer lidt brok og stiller sig tilbage på 17-feltet, gør sig klar, og trækker serven i måske 30 sekunder. Før han selv sænker bolden, fjerner øjnene fra bolden og over på Jens, og spørger: 

”Er du klar nu?”

Jens lægger sin ketsjer, ud og drikke, tørre sig, tale med Gefke. Der går flere minutter, og nu begynder Vordingborg-duoen ligesom at signalere ’hvad laver du, mand?’ 

Jens går til nettet:

”Vil I spille nu eller…? Har du tænkt dig at trække serven igen? For så spiller vi resten af kampen på den måde. Jeg har fx en rigtig ubehagelig overhånd jeg kan bruge herfra. Fint med mig.”

Vi kommer i gang igen, FKIF vinder bolden. Og så gik det igen galt i næste bold. 

En vanvittig duel, som Vordingborg burde have vundet 2-3 gange – både Gefke og Jens er på gulvet i løbet af duellen – ender med at en af deres spillere brager den ud over baglinjen. Og jubler højt og insisterende. 

”Out. 20-17,” siger Jens. 

Begge Vordingborgspillere flyver helt op til nettet. Masser af brok, masser af jammer. Masser af tilskuere, der også er meget vrede og højrøstede. Jens på vej op i det mørkerøde felt. 

Vi vandt sættet. Tabte kampen. FKIF taber kampen 9-4. Goddamnit. 

Topholdet til at tale med

Efter Vordingborg vinder FKIF maksimumpoint de næste 4 kampe. 

KBK blev besejret 9-4. 1. mix vinder endnu et drama med 19 i tredje sæt, Sara vinder sikkert sin single, vi vinder to damedoubler. Og sejren var sikret, så der kunne grines af kampens komiske højdepunkt - anden herredouble. Her var en etbenet Andreas Gefke, skadet allerede inden kampen, og Jens Mogensen ude i en aparte opvisning af en tæt tresætter efter opskriften 40 procent mix, 40 procent stillestående defensiv og 20 procent ægte kaos. Alt sammen forgæves. 

KMB var de næste, der stod for skud. Bagud 1-3 efter første runde og så vinder vi alle fire herresingler, og i første damedouble brillerer Mie He Larsen og Camilla Juhler med en forrygende flot og overraskende sejr mod en stærk damedouble. 22-20, 18-21 og 21-19. 9-4 til FKIF.

Rødby, på hjemmebane endda, fik en tur i maskinen. Linette vandt en flot single, sikkert og uden slinger i valsen overhovedet. Vi vinder igen to damedoubler og alle tre herredoubler. 10-3 til FKIF.

Og efter tre gode holdkampe var vi lige pludselig decideret heldige med at komme fra bundholdet Drive med en 8-5 sejr efter en ikke særlig god holdkamp af de fleste af os. 

I grundspillets sidste kamp skulle vi møde rækkens helt suveræne tophold, Greve 3. Og den kamp skulle give os, nogle af os i hvert fald, drømme om, at det måske slet ikke var helt umuligt at snuse til oprykning i år. 

Maria Wulff Hallas gør comeback til kampen mod Greve. Sara er der endnu, men er ved at være så langt henne i sin graviditet, at det selvfølgelig bliver svært for hende at få en pind eller to på lystavlen. Og når Sara ikke spiller for FKIF, er hun altid stærkt savnet. Så endnu mere fantastisk, at Maria er tilbage, og så går hun i stykker efter få bolde i sin single. Synd for Maria, og ærgerligt for holdet, der er bagud med 3-1 efter første runde. 

Gregers vinder som sædvanligt i to sæt, Gefke får en sjælden en på hatten i anden herresingle, Buch vinder sikkert i 4. hs og Mads Busk taber en tæt tre-sætter. Endnu en ville kritikeren sige, for trods Mads’ markante fremgang i både single og double har der været en del tætte kampe, der ikke er faldet ud til Mads’ fordel. Kampe, hvor det virker som om, at mulighederne er der. Synes at være små ting, der forhindrer Mads i at levere store ting. 

Vi taber begge damedoubler og er altså helt efter bogen bagud 7-3 før herredoublerne. Men sæsonen har indtil videre vist os, at vi altid kan tage alle tre herredoubler. Og det tror vi altid, at vi gør. 

Vi starter bagfra. Buch og Busk vinder sikkert i to sæt. Gefke og Jens smider en sætbold i første, vinder et tæt andet sæt efter at have været stort bagud det meste af sættet og snupper tredje sæt sikkert. 7-5 og Gregers og Bang er i gang med en vild og velspillet første herredouble, som de desværre taber med de dybt bitre cifre 27-25 og 21-19. 

8-5 til Greve, så tomhændede hjem – fuldstændig efter bogen. Men dykkede vi lidt i kampen, hvilket vi altid gør, så gik Maria i stykker. Det var Saras sidste kamp i denne omgang. Busk taber tæt og første herredouble taber tæt. De var så absolut til at tale med. 

FKIF slutter grundspillet som nummer 3 i rækken, side om side med nummer 2, kun målscore til forskel. 

Oprykningsspillet

FKIF gik til oprykningsspillet med følelsen af, at vi sagtens kunne gå hen og blande sig i kampen om de øverste pladser.  Intet i grundspillet havde givet os anledning til at tro andet. Lidt medvind, ingen skader, det sidste held i de tætte kampe hvorfor så egentlig ikke?

Om de ambitioner overhovedet var realistiske, ville oprykningsspillets første holdkamp give en god indikation af. Hjemmebane mod SAIF Kbh. 2, der lå på tredjepladsen i rækken. 

Kampen mod SAIF blev måske FKIFs bedste holdkamp hele sæsonen. Både Charlotte Haurdahl i første damesingle og Andreas Gefke i anden herresingle taber med 23-21 i tredje sæt, men alligevel vinder vi holdkampen med knusende sikre 9-4. 

Næste kamp var mod Lyngby 2, som lå side om side med Greve 3, som rækkens absolutte tophold. Vi troede, at vi skulle møde et hold, der var på Greves niveau. Vi mindede hinanden om, at vi sagtens kunne være taget fra Greve med et eller endda to point, og vi havde en god følelse efter sejren mod SAIF i oprykningsspillets første runde. 

Vi anede ikke, hvad der skulle ramme os. 

Skudt i sænk

Lyngby 2 var ikke på niveau med Greve 3. De var to niveauer over. 

Gregers måtte for første og eneste gang i år ud i tre hårde sæt for at vinde kampen, og de andre 12 kampe blev tabt. Busk kom i tre sæt. Bang og Gregers var tæt på i et enkelt sæt. Bortset fra det blev der lidt klare nederlag hele vejen rundt. De slog hårdt, de var hurtige, de havde ingen svage på led på deres hold overhovedet. Vi blev overmandet af et virkelig godt hold, der er alt for stærkt til at spille Danmarksserien. 

Nedslagtningen efterlod ingen andre muligheder end selvransagelse. Ned på jorden. 

Efter Lyngbykampen tabte vi både til Dragør og Ringsted, begge hold, som på ingen måde føles bedre end vores hold. Begge hold var på eller lige under SAIF-niveau, og altså en skuffende afslutning af FKIF. Holdet var efter en god sæson uden mange skader og afbud i det hele taget lige præcis begyndt at blive ramt af mange afbud, småskader, livet udenfor hallen. Den slags. 

Vi slutter næstsidst i oprykningsspillet, heller ikke helt godt nok. Men tæt på. 

Vi burde måske nok lidt tidligere på sæsonen have formuleret et tydeligere mål for oprykningsspillet. Første delmål var jo selve oprykningsspillet. SAIF slutter på 3. pladsen, Ringsted som nummer 4. Fjerdepladsen især syntes som et realistisk mål, burde vi ikke have sagt det højt? 

Fokus på spillerne

Førsteholdet 2018/2019 var: 

Jacob Bang Marcussen: 

Outstanding sæson af Bang, der på imponerende vis er kommet stærkt tilbage efter sin mareridtsskade i sidste sæson. Stærkt spillende, solid, altid coachende og til stede. Spiller første mix med Camilla Juhler og første herredouble med Gregers. Har også været i 3. herredouble med Gustav mod Vordingborg og 1. herredouble med Jens mod Ringsted. Vandt begge. Spillet alle 11 kampe i år. 

Mads Busk: 

png IMG 3482Vi vil så gerne se Mads vinde, for så får vi en endnu en legendarisk jubelscene. Som da han smashede den nedad linjen, løb frem for at angribe på en eventuel retur. Den kom aldrig, så i stedet fortsatte Mads sit løb under nettet, jublede, sagde tak for kampen og gav alle tilskuere highfives. Alt sammen i en frygtelig fart. I tredje herredouble har han sammen med Frederik Buch været næsten uovervindelig, og Mads har spillet anden og tredje herresingle på højt niveau. Med en lille overvægt af de tabte kampe, som måske godt kunne være blevet vundet, men det er også fordi vi alle ved, at Mads’ spil er der. Det er det med at strikke det sammen og få justeret nogle meget små ting. Der er en forventning til, at Mads vinder endnu flere singler næste sæson.  Spillet alle 11 kampe.

Frederik Buch: 

Buch har leveret bigtime. Han har været sikker, når han skulle være sikker, og han har vundet flotte sejre over gode modstandere undervejs. De tætte kampe er generelt gået Buchs vej, og det er et skift. Frederik har været kold, når tingene skulle lukkes. Buch slutter sæsonen med 16 sejre og 4 nederlag. Kronen på værket havde været en sejr over den gode modstander fra Vordingborg i den højdramatiske kamp, som er beskrevet tidligere. Spillet 10 kampe.

Camilla Juhler: 

Camilla har været med i mange tætte kampe i sæsonens løb. Vundet nogle tætte med Marcussen i første mix, men modstanden i første mix er nogle gange rigtig hård i Danmarksserien. Camilla har spillet en række flotte damedoubler med Mie. Spillet alle 11 kampe.

Mie He Larsen: 

Efter at have spillet single i den første kamp mod Karlslunde havnede Mie med Jens i anden mixdouble. De vandt 9 ud af 10, og Mie hjælper gamle Mogensen med sin hurtighed, sit stærke spil bag i banen samt en stærk defensiv. Mie spiller også en flot damedouble og har været ude i mange dramaer med Camilla Juhler i løbet af året. Spillet alle 11 kampe. 

Jens Mogensen: 

Jens har haft de bedste resultater i sin tid i FKIF med 17 sejre og 5 nederlag. Vinder 9 ud af 10 mixer med Mie. Spiller anden herredouble med Andreas Gefke og der har underholdningsværdien været stor og sejrene i overtal. Vinder 7 ud af 10. Og et af de nederlag nager. Således har Jens ikke holdt sig tilbage med at sikre sig, at alle ved, at det er svært at vinde med ’Kaptajn Træben’. Spillet alle 11 kampe. 

Andreas Gefke: 

Andreas leverer altid dramaer i løbet af en hvilken som helst sæson. Han er kendt som en stærk holdkampsspiller, og han giver alt hver gang. Det har været op og ned for Gefke i herresingle i år, men hvis nogen har kunnet mærke de direkte konsekvenser af to herresinglespilleres afgang mod en enkelt tilgang, er det Andreas Gefke og Mads Busk. De to spiller nu anden og herresingle i Danmarksserien. Det er gode spillere, de møder.  Stærk i anden herredouble med Jens. Spillet 10 kampe. 

Linette Steenberg: 

Linette leverede nogle mindeværdige damedoubler med Sara, hvor de flere gange var helt nede i sækken, kom tilbage, overlevede både sæt- og matchbolde og vandt kampene. I singlerne har Linette haft det svært, men tog en flot sejr undervejs. Linette spiller på sine gode dage også en virkelig god mix. Alle på holdet ved, at hvis Linette har en god dag, kan hun slå gode modstandere i alle discipliner. 

Gustav Munk Sigsgaard: 

Gustav har stillet op to gange for 1’eren, og er en rigtig god mand i doublerne, mens han har haft det svært i sine to singler. Vi ved alle, at Gustav på sine gode dage er en fantastisk doublespiller. Vi ville elske at se ham fyre en flot herresingle af på 1’eren også. 

Sara Bohn Larsen: 

Sara gjorde det som altid godt. De sidste par kampe hun spillede var med stor mave, og selvom Sara altid gerne vil vinde, hjalp hun holdet velvidende at hun nok ville få det svært. Sara er altid stærkt savnet når hun ikke spiller for FKIF. Altid stærk i både single og double. 

Camilla Haurdahl: 

Camilla har kun været inde omkring holdet i sidste holdkamp, men Camilla er en dygtig både mix- og doublespiller. Camilla spiller en god damedouble og er virkelig stærk i mixen ligesom hun er nem at spille sammen med. 

Charlotte Haurdahl: 

Charlotte spiller single og double, og har været lidt inde og ude af holdet i år. Charlotte er stærk, og hvis hun føler hun kan være med, kan man være sikker på, at modstanderen får kamp til stregen. Imponerende single mod SAIF, og altid god i damedouble. Ærgerligt, at Charlotte sammen med sin søster ikke vandt en ellers flot damedouble i sidste kamp mod Ringsted. 

Maria Wulff Hallas: 

Maria er lige kommet tilbage. Hun fik en mindre skade i sin første holdkamp, hun kom lige tilbage til Lyngby og det var bare rigtig svære omstændigheder. Maria er god i single, god i damedouble og spiller endda også en god mix, så når Maria for alvor får snøret skoene er hun en klar forstærkning af holdet. 

Gitte Frederiksen: 

Gitte har hjulpet holdet flere gange i år, ligesom hun gør hver eneste sæson. Det er ikke det nemmeste at blive hevet op i damesingle i Danmarksserien, Gitte gør altid hvad hun kan, og hun vinder også altid nogle gode kampe i løbet af året. 

Henrik Madsen: 

Alle ved, at når Madsen kommer op fra sin vante første herresingle på andetholdet, så skal modstanderen være virkelig god for at vinde. I double går Madsen også ind med hvem som helst, og gør det altid godt. 

Gregers Schytt: 

Gregers har spillet 9 ud af 11 holdkampe og har vundet 9 førstesingler og 7 gange første herredouble med Marcussen. Danmarksseriens bedste første herresingle, måske. ’Måske’ fordi vi desværre aldrig fik at se kampen mod en reel trussel til den titel, Vordingborgs Bo Rafn. 

Næste sæson

Vi mister Gregers, og det har selvfølgelig stor betydning at miste en 90-99 procent sikker herresingle og en 75-85 procent sikker første herredouble i Danmarksserien. Det stiller os et andet sted. 

Når det er sagt. Kan vi bevare alle vores andre spillere, få Sara tilbage, Maria rigtigt i gang, så skal vi i oprykningsspillet næste år også. Også uden forstærkninger på herresiden. Det bliver selvfølgelig svært for Mads Busk, Andreas Gefke og Frederik Buch at skulle tage et skridt opad i herresinglerne, men næsten uanset hvem vi møder har vi fortsat gode muligheder i både 3. og 4. herresingle, hvor både Henrik Madsen og Gustav kan komme mere i spil. Og der er andre som Lau og Grelle, der også banker på. Vores herredoubler vil i sagens natur også blive tyndere, men det betyder formentlig, at vi vil gå fra at være dominerende i herredoublerne i stort set alle kampe til at være konkurrencedygtige. 

Hvis det bliver scenariet, er det slet ikke så tosset. Vi bør ikke være der, hvor vi skal kæmpe for overlevelse. At gå efter en 3. eller 4. plads i grundspillet vil være realistisk og derfra gælder det kun om at gøre det så godt som muligt. Mie, Busk, Maria, Juhler bliver med sikkerhed alle bedre. 

Mister vi flere spillere end Gregers, kan vi derimod godt havne i problemer. 

Vi er godt dækket ind på både herre- og kvindesiden. Der er gode spillere, både herrer og kvinder, på andetholdet, der kan gå direkte ind i Danmarksserien og vinde kampe. Bredden er god. 

Men uanset hvad der sker i sommerpausen, går det ikke mere galt end at vi havner i nedrykningsspillet. Vi rykker ikke ned, det er ånden på holdet slet ikke til. 

Det er et løfte. 

/JM